image

alles over de eerste barneveldse houthandel


Aankondiging prijsverlaging Vurenhout

Beste relatie,

 

Wij willen u hierbij informeren over de prijsontwikkelingen van houtmaterialen.

Nadat de naaldhoutprijzen in een jaar tijd fors verhoogd zijn, kondigen enkele grote zagerijen nu een prijsverlaging aan voor aanvoer in het vierde kwartaal.

Via deze weg kondigen wij aan dat we per 1 oktober 2021 een prijsverlaging op het vurenhout gaan toepassen. Percentages gaan variëren tussen de zes en twaalf procent. Het gaat echt uitsluitend om Vuren bouwhout. Andere houtproducten zullen stabiel blijven, een mogelijke stijging is niet uitgesloten.

De vraag naar plaatmaterialen en Douglas is nog steeds hoger dan het aanbod. Prijzen van hardhout zullen de komende tijd ook blijven stijgen door de gestegen containertarieven. Tevens worden de prijsstijgingen veroorzaakt doordat in veel herkomstlanden de productie deels nog stil ligt. Komend halfjaar zal er geen kans zijn op prijsdaling.

Wij doen ons uiterste best om onze voorraden op peil te houden en u in deze roerige tijden zo goed als mogelijk te bedienen.

Via ons klantenportaal kunt u altijd de actuele prijzen en de beschikbaarheid raadplegen.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact met ons opnemen  op ons telefoonnummer 0342-490331 of via de mail info@eerstebarneveldsehouthandel.nl