image

Belangrijke informatie over prijsniveau en marktsituatie


Belangrijke informatie over prijsniveau en marktsituatie

                              

Via deze weg willen wij u weer op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen in de houtwereld.

 

Vurenhout:

Per 1 juli 2022 passen wij een prijsverlaging toe op onze prijslijst van het vurenhout. De schommelingen van de prijzen zorgen helaas niet voor stabiliteit en voor het 4e kwartaal is het maar weer afwachten wat er dan te gebeuren staat.

Plaatmateriaal:

De prijzen van Okoumé en Populieren zijn enorm instabiel en inmiddels verhoogd. Fins vuren underlayment zal per 1 augustus verder stijgen, hoeveel procent is nog onduidelijk. Radiata Pine underlayment blijft voor nu nog stabiel. Helaas is daarvan de aanvoer moeizaam. De prijzen van MDF en spaanplaat zijn voor nu stabiel, maar onzeker voor de toekomst.

De prijzen van OSB laten een daling zien, wij hebben onze prijzen ook naar beneden bijgesteld.

Berken- en betonmultiplex-prijzen zijn voor nu stabiel hoog. Aanvoer daarvan verloopt moeizaam, maar er komt wel nog wat mondjesmaat binnen.

Hardhout:

Hardhoutprijzen zijn voor nu stabiel. Wij verwachten wel aanvoerproblemen in het najaar omdat in Afrika meerdere zagerijen stil liggen.

Red Cedar wordt nog duurder in het najaar. Onze leveranciers kopen op dit moment al minder in, waardoor op den duur de beschikbaarheid steeds slechter wordt.

Gevelbekleding:

De prijs van thermisch gemodificeerde gevelbekleding is stabiel. Er komen steeds meer mogelijkheden en ondertussen zijn wij druk bezig met het inrichten van een nieuwe showroom, helemaal gericht op gevelbekleding. Ons doel is dat we deze na de bouwvak in gebruik kunnen gaan nemen.

Via ons klantenportaal kunt u altijd de actuele prijzen en de beschikbaarheid raadplegen.

 

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons op 0342-490331 of info@eerstebarneveldsehouthandel.nl