image

FSC® - Gecertificeerd


FSC® - Gecertificeerd

B.V. Eerste Barneveldse Houthandel wil bijdragen aan verantwoord bosbeheer. Wij verkopen daarom hout met het FSC-keurmerk. De Forest Stewardship Council® (Raad voor Verantwoord Bosbeheer) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Vraag naar onze gecertificeerde producten.

Houtproducten (en papierproducten) die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer alle schakels aan kunnen tonen zich aan de FSC-regels te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop worden geplaatst. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

B.V. Eerste Barneveldse Houthandel is gecertificeerd en daarmee deel geworden van de FSC-handelsketen (Chain of Custody). Het FSC-deelnamebewijs heeft een uniek Chain of Custody-nummer: SCS-COS-000652-DM.