image

Finti Thermisch verduurzaamd kozijnhout

Finti is een fabrikant van uniek verantwoord hout voor duurzame kozijnen, ramen, deuren, boeidelen, gevelbekleding, schuttingen en schuren. Finti is dé duurzame en milieuvriendelijke vervanger van tropisch hardhout. Na jarenlange ontwikkeling hebben wij dit thermisch verduurzaamde grenenhout op de markt weten te brengen, dat superieur is ten opzichte van hardhout!

image

Een verantwoord alternatief voor nieuwbouw en renovatie

Finti® komt op het juiste moment. Er is wereldwijd veel vraag naar hout uit duurzaam beheerde bossen en CO2 reductie. Finti® geeft u een verantwoord alternatief voor tropisch hardhout, kunststof- en aluminiumtoepassingen in de nieuwbouw en renovatie. Finti® uit duurzaam beheerde productiebossen is in overvloed verkrijgbaar, bezit alle goede duurzame eigenschappen én heeft maximaal oog voor het milieu, van productie tot eindtoepassing. Maar dat zijn slechts enkele voordelen.

Afspiegeling van Finti® ten opzichte van tropisch hardhout:

 

 Finti ®MerantiMahoni
Isolatiewaarde 1 0,095 0,15 0,15
Duurzaamheidsklasse 1 2 3 3
Vormstabiel 2 50% standaard standaard

1 Hoe lager het getal, hoe beter de kwaliteit
2 Het zwel- en krimpgedrag van Finti® is 50% beter dan Meranti en Mahoni

image

Een duurzame en milieuvriendelijke vervanger van tropisch hardhout?

Die is er nu! Na jarenlange ontwikkelingen zijn wij erin geslaagd Finti® op de markt te brengen. Finti® is tot in de kern van het hout thermisch verduurzaamd, gecertificeerd Scandinavisch naaldhout met een aantal bijzondere voordelen. Finti® is met zijn exterieurklasse-2 bijvoorbeeld duurzamer dan vele traditionele tropische houtsoorten, zoals bijvoorbeeld Meranti en Mahoni. En de isolatiewaarden? Die zijn uitzonderlijk hoog. Deze voordelen maken Finti® tot hét product voor energieneutrale nieuwbouw en renovatie.

Finti® is perfect geschikt voor:

  • Kozijnen
  • Ramen
  • Deuren
  • Gevelbekleding
  • Boeidelen
  • Schuttingen
  • Bergingen/schuren
  • Diverse andere toepassingen

 

image

Meer hout voor uw geld

Minder energieverbruik

Door het behandelen van de grondstof voor Finti® verandert de celstructuur. Hierdoor verbeteren de isolatiewaarden, vormstabiliteit en duurzaamheid. Resultaat: gegarandeerd minder energieverbruik. En dat merkt u direct in uw portemonnee!

Minder onderhoudskosten

Hout moet regelmatig onderhouden worden. Aan een verfbeurt op zijn tijd ontkomt niemand. Toch zult u merken dat Finti® veel langer goed blijft en dus minder vaak onderhouden hoeft te worden dan andere houtsoorten. Finti® is minder gevoelig voor vochtopname, hierdoor zwelt en krimpt het minder. Dit biedt u kwaliteit en een flinke besparing op de onderhoudskosten. De onderhoudstermijn wordt hierdoor aanzienlijk verruimd, naar 12 - 15 jaar.

Stabiele kwaliteit

Waar de kwaliteit van tropisch hardhout of chemisch geïmpregneerd hout nogal eens verschilt, is Finti® juist uiterst stabiel. Van oppervlak tot kern blijft het hout in vorm. Dat betekent: minder uitval, minder kritische voorselectie en meer flexibel gebruik. Finti® is met deze voordelen erg interessant voor nieuwbouw en renovatie.

Bewijs van kwaliteit

Werkt u als voorschrijver, verwerker, professional of eindgebruiker graag met het beste van het beste? En wilt u graag duurzaam en verantwoord ondernemen met oog voor toekomstige bouw- en renovatienormen? Dan is Finti® voor u de beste keus. Het bewijs hiervoor leverden onder meer de Stichting Keuringsinstituut voor Hout (SKH) en de Stichting Hout Research (SHR). Zij hielden gewone controles, steekproeven en een certificeringskeuring. Allemaal met een zeer positief resultaat. Met timmer-, lijm- en verffabrikanten voerden we daarnaast zelf ook enkele intensieve proeven uit. Ook met een goed resultaat: op het gebied van sterkte, kozijnverbinding, gedrag bij extreem weer en inbraak scoort Finti® uitstekend!

Neem contact op voor meer informatie